Selecteer een pagina

Hoe kies je een administratie-kantoor? 

Als ondernemer wil je dat je administratie en belastingzaken in goede handen zijn. Maar hoe kies je nu een administratiekantoor dat bij jou past? 

Vertrouwd kantoor

Met je administratie geef je veel bloot van jezelf. Kies daarom een administratiekantoor waar je vertrouwen in hebt. Bij grotere administratiekantoren krijg je een relatiebeheerder toegewezen. Maar wat is het hinderlijk als je elke 6 maanden een andere relatiebeheerder hebt. Steeds opnieuw moet je je verhaal doen en je uitleggen wat jouw onderneming doet en hoe je werkt. Vraag naar het personeelsverloop op dat kantoor of vraag hoe lang jouw relatiebeheerder werkt bij het kantoor, of kies voor ADFA Bedrijfsadviseurs (het is Martien óf Yvonne, meer smaken hebben we niet en krijgen we niet). 

Kennis van zaken

Je verwacht van het kantoor dat ze je op het juiste moment en op de juiste manier adviseren. Maar hoe weet je nu of de personen van het door jou gekozen administratiekantoor wel alle kennis in huis hebben om jou tijdig en goed te adviseren? Let daarom op dat jouw administratiekantoor is aangesloten bij een branchevereniging. Lidmaatschap van een branchevereniging geeft jou de zekerheid dat er kennis is van het vak én dat deze kennis jaarlijks verplicht moet worden bijgespijkerd. ADFA Bedrijfsadviseurs is aangesloten bij branchevereniging NOAB. NOAB staat voor  Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen. Het is een branchevereniging met ruim 1.000 aangesloten kantoren. Deze aangesloten administratie- en belastingadvieskantoren bedienen tezamen ongeveer 175.000 ondernemers in het mkb-segment. NOAB kent conflictbemiddeling en een onafhankelijk tuchtcollege. Daarnaast heeft elk NOAB kantoor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering die zorgt voor schadeloosstelling bij verwijtbare fouten. 

Wat kost het?

Tenslotte is van belang hóe je je administratie wilt laten doen. Ben je het type dat alle bonnetjes in een schoenendoos bewaart en deze eens in de zoveel tijd bij je administratiekantoor over de balie gooit? Of neem je graag zelf het heft in handen, werk je graag digitaal en schakel je je administratiekantoor alleen in voor begeleiding en als vraagbaak/adviseur.

Je kunt je voorstellen dat je méér geld kwijt bent voor je administratie als jouw administratiekantoor alle papieren bonnetjes handmatig voor jou moet inscannen en inboeken. De andere optie is dat je zelf even een fotootje maakt van je factuurtjes met je boekhoudapp en de app leest al wáár je iets gekocht hebt, voor welk bedrag en waarvoor het was. Bij ADFA boekhouden we zonder franje, dus maken we het ons en onze klanten zo makkelijk mogelijk. Wij werken volledig digitaal en daardoor houden wij de kosten voor jouw boekhouding zo laag mogelijk!